Merkityksellistä työtä – kotiinkuljetuspalvelumme otettu hienosti vastaan

Paikallinen kotiruokavalmistamo Edun Herkku pisti parissa päivässä pystyyn uuden kotiruokaa yksityisasiakkaille toimittavan palvelun. Ensimmäiset asiakaskohtaamiset ovat pitäneet sisällään tunteikkaita hetkiä.

Pirkkalassa Tekijänkujalla sijaitseva Edun Herkku Oy valmistaa käsityönä kotiruokamaisia tuotteita, kuten lihapullia, perunamuusia, kaalikääryleitä, gluteenitonta mustaamakkaraa sekä lasagnea. Monelle pirkanmaalaiselle Edun Herkku on tuttu joululaatikoistaan.

Iso osa yhtiön asiakkaista koostuu valtakunnallisten tukkuketjujen lisäksi ruokaloista, kuten kouluista ja päiväkodeista. Koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeusajan alku näkyi siis kassavirrassa heti, eivätkä tuotteet tällä hetkellä tavoita kaikkia niitä asiakkaita, joita normaalisti. Siksi yrityksessä alettiin nopeasti pohtia uusia toimintamalleja.

”Ripeällä tahdilla pystytimme toimituspalvelun, jolla asiakas saa tilattua vaikka koko viikon lounas- ja päivällistarpeet yhdellä kerralla”, Edun Herkku Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Laakso sanoo. ”Sana uudesta palvelusta lähti leviämään nopeasti, ja saimme ensimmäiset tilaukset jo ennen varsinaista lanseerausta.”

Toimitukset aloitettiin viime viikolla. Laakso kertoo, että asiakkaiden joukossa on ollut muun muassa riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä.

”Kyllä ne ovat olleet tunteikkaita hetkiä, kun asiakas on sanonut, että tämä on ollut hänelle korvaamaton apu. Eräänkin asiakkaan pihassa meillä oli molemmilla tippa linssissä”, Laakso sanoo.

Tilaukset tehdään edellisenä arkipäivänä joko yrityksen verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella, sähköpostitse tai puhelimitse. Laakso pitää tärkeänä sitä, että tilausten tekeminen ei saa olla liian hankalaa. Esimerkiksi ikäihmisten kanssa pitää löytyä se aika kertoa tuotteista puhelimitse, mikäli tuotetietojen selaaminen verkossa ei ole mahdollista.

”Minusta on hienoa, että voimme palvella poikkeustilanteessa niin monia erilaisia asiakasryhmiä. Kotiruokatuotteemme sopivat niin lapsiperheille, etätyöntekijöille kuin ikäihmisillekin. Joka päivä ei tarvitse tehdä ruokaa itse, kun on olemassa edullinen vaihtoehto. Samalla ihmisillä on mahdollisuus tukea paikallista yritystä ja työpaikkoja”, Laakso sanoo.

Edun Herkku Oy toimittaa ruokatilaukset Pirkkalan, Tampereen (pois lukien Teisko) Ylöjärven (pois lukien Kuru) ja Nokian alueella. Toimitusmaksu on 5 euroa, yli 40 euron tilaukset toimitetaan ilman maksua.

Lisätiedot:

Jyrki Laakso
toimitusjohtaja, Edun Herkku Oy
040 532 2227
jyrki.laakso@edunherkku.fi
www.edunherkku.fi

 

Takaisin ajankohtaisiin